Witte thee

Geplaatst op: 06-03-2014

Witte thee wordt getrokken van de eerste jonge knoppen van de theeplant. Die worden binnen 48 uur na de vorming geplukt en in het zonlicht gedroogd. De thee is best kostbaar een heeft een subtiele smaak. Zoete en bloemige tonen zijn te onderscheiden. Hoewel witte thee misschien minder bekend is dan andere theesoorten, wordt het ook al eeuwen geproduceerd, verkocht en gedronken. De laatste jaren neemt de populariteit van witte thee toe, maar toch blijft het nog een vrij exclusieve theesoort.
 

De geschiedenis van witte thee

De blaadjes die voor witte thee gebruikt worden zijn wit; daaraan heeft de thee zijn naam te danken. Witte thee wordt verbouwd in China. In China is de thee al sinds zijn ontstaan populair geweest, zowel bij keizers als bij de gewone bevolking. In het westen is witte thee nooit echt populair geweest en het werd er vroeger zelfs nooit naar geëxporteerd.
 

Witte thee en gezondheid

De reden dat witte thee de laatste jaren in populariteit toeneemt, is dat witte thee gezonder blijkt te zijn dan voorheen gedacht werd; zelfs gezonder dan groene thee. Tijdens het productieproces wordt witte thee minder bewerkt dan groene thee. De thee wordt alleen maar gedroogd waardoor er meer gezonde stoffen in de thee blijven zitten zoals antioxidanten en vitamines. Ook is witte thee goed voor het hart en voor de bloedvaten. De extracten zijn verantwoordelijk voor de bescherming en het jong houden van de huid. Witte thee vallen de enzymen aan die zorgen voor rimpels.
 

Witte thee zetten

Het zetten van witte thee kan 8 tot 15 minuten duren. Alle witte theesoorten hebben een andere smaak en een andere behandeling nodig. Witte thee wordt niet snel bitter, maar kan wel slap en smaakloos worden als deze te kort getrokken wordt. Bij het zetten van witte thee moet de geur en de kleur goed in balans worden gehouden. Witte thee trekt het beste in water van tussen de 70 en 80 graden, en wordt daarna gedronken bij

 

Contact
Uw e-mail adres
Onderwerp
Uw bericht aan ons