Turken drinken de meeste thee

Geplaatst op: 06-03-2014

Turkije blijkt de grootste thee drinkende natie te zijn. Nergens ter wereld wordt er zo veel thee gedronken als in Turkije.
 

Niet Engeland

Het is dus niet Engeland, zoals u misschien gedacht had, maar Turkije waar de meeste thee wordt gedronken. Ook typisch theeland Ierland scoort lager. Door de gemiddelde Turk wordt behoorlijk wat thee gedronken: 6 koppen thee per dag is daar niet vreemd.
 

Buren zeer verschillend

Het buurland van Turkije, Griekenland, scoort daarentegen heel laag. De landen liggen dan wel naast elkaar maar zijn alles behalve hetzelfde. Dat blijkt maar weer eens uit hun smaak. De Grieken houden bijvoorbeeld echt niet van thee. Als laagste op de lijst staat Mexico, daar wordt de minste thee ter wereld gedronken.
 

Turkse gewoonten rondom thee

Ook Turkse thee bestaat. De meeste Turkse thee wordt in en rondom de provincie Rize gebouwd. Niet zo vreemd, maar Turken willen hun thee altijd heet drinken. Deze gewoonte hebben wij Nederlanders ook wel een beetje. Toch geloven de Turken ons niet helemaal. In Turkije krijgen Nederlanders namelijk vaak appelthee aangeboden omdat zij denken dat wij de Turkse thee te sterk vinden. Verder drinken Turken hun thee niet uit een kopje of beker maar uit een tulpvormig glaasje zonder handvat. Inderdaad, heet...!

 

Contact
Uw e-mail adres
Onderwerp
Uw bericht aan ons