Thee en Gezondheid Nieuws

Thee is een eeuwenoude drank en er is een reden waarom het al zo lang gedronken wordt over de hele wereld. Die reden is de effecten van thee op de gezondheid van lichaam en geest. Hier zijn een aantal stoffen voor verantwoordelijk:

  • Antioxidanten: een belangrijke groep natuurlijke stoffen/vitamines in theebladeren en in ons lichaam;
  • Polyfenolen: belangrijke stoffen die deel uitmaken van de antioxidanten;
  • Theïne: een andere naam voor cafeïne, zoals ook te vinden in koffiebonen;
  • Theanine: stimuleert het immuunsysteem;
  • Fluoride: maakt tanden harder.

Blog/nieuws

Uiteraard wordt er nog veel onderzocht over thee in relatie tot gezondheid. Op deze pagina stellen wij u ervan op de hoogte wanneer een nieuw onderzoek is afgerond of wanneer er ander nieuws is over thee. Wij houden u op deze manier op de hoogte van het laatste theegerelateerde nieuws. Tevens fungeert deze pagina als blog; dus niet alleen nieuws maar ook andere interessante artikelen over thee (en gezondheid) kunt u op deze pagina terugvinden.

 

Artikelen

Thee als relatiegeschenk

Categorie: Thee+en+Gezondheid+Nieuws / 29-07-2014 13:35

Behalve dat het heerlijk én gezond is om te drinken, is er nog iets bijzonders dat u met thee kunt doen. U kunt thee als geschenk geven. Thee als cadeau is een zeer origineel en zeer succesvol idee. Iedereen drinkt namelijk thee, zeker nu er steeds meer gezonde effecten van thee aan het licht komen. Een thee cadeaupakket is bijvoorbeel

Lees meer...

Groene thee niet gezonder dan zwarte thee

Categorie: Thee+en+Gezondheid+Nieuws / 22-05-2014 06:56

Over voedingsmiddelen leven veel fabels. Een van die fabels is dat groene thee gezonder is dan zwarte thee. Maar liefst drie kwart van de Nederlanders gelooft dit verzinsel over thee. Is groene thee gezond?
 

Is groene thee gezond?

Bij het boodschappen doen kijken we vaak of een product gezond is. Dit kunn

Lees meer...

Turken drinken de meeste thee

Categorie: Thee+en+Gezondheid+Nieuws / 06-03-2014 11:35

Turkije blijkt de grootste thee drinkende natie te zijn. Nergens ter wereld wordt er zo veel thee gedronken als in Turkije.
 

Niet Engeland

Het is dus niet Engeland, zoals u misschien gedacht had, maar Turkije waar de meeste thee wordt gedronken. Ook typisch theeland Ierland scoort lager. Door de gemiddeld

Lees meer...

Contact
Uw e-mail adres
Onderwerp
Uw bericht aan ons