Groene thee niet gezonder dan zwarte thee

Geplaatst op: 22-05-2014

Over voedingsmiddelen leven veel fabels. Een van die fabels is dat groene thee gezonder is dan zwarte thee. Maar liefst drie kwart van de Nederlanders gelooft dit verzinsel over thee. Is groene thee gezond?
 

Is groene thee gezond?

Bij het boodschappen doen kijken we vaak of een product gezond is. Dit kunnen we zien op de labels op de producten. Het Voedingscentrum heeft een onderzoek gedaan onder meer dan 1000 Nederlanders. Onder de bevolking leven veel onwaarheden over voeding. Een van die onwaarheden is dat groene thee gezonder is dan zwarte thee. Dit gelooft 73 procent van de Nederlanders.
 

Waarom is groene thee gezond?

Mensen geloven dat groene thee gezond is door de antioxidanten die erin zitten. Deze antioxidanten zouden helpen tegen kanker. Dit is wel waar, alleen bevat zwarte thee net zo veel van deze antioxidanten. Zwarte thee is dus ook gezond. Wel verschilt de compositie van de antioxidanten in deze theesoorten.
 

Andere fabels over voeding

Behalve dit verzinsel over groene thee bestaan er meer fabels over voedingsmiddelen. Zo denkt men bijvoorbeeld dat in blikgroenten minder voedingsstoffen zit dan in verse groenten. In werkelijkheid is er amper verschil. Ook denkt men dat donkergekleurd brood meer vezels heeft dan lichtgekleurd brood. Dit hoeft echter niet vanzelfsprekend het geval te zijn. Feit is wel dat volkorenbrood de meeste vezels bevat. Dus of groene thee gezond is, is niet het enige misverstand over voeding. In ieder geval is thee gezond, en een gevarieerde voeding helpt daarbij.

Contact
Uw e-mail adres
Onderwerp
Uw bericht aan ons